Antepassio

Bénédicte Leys

Hieronder lees je meer over mijn achtergrond:

Na een master in Toegepaste Economische Wetenschappen en een eerste oriëntatie van mijn leven binnen de bedrijfswereld, heb ik op een bepaald moment als antwoord op vragen als ‘hoe kan ik bijdragen aan het grotere geheel’, een nieuwe richting ingeslagen en de vier-jarige psychotherapie opleiding “ Interactionele Vormgeving “ bij de Educatieve Academie afgerond. 

Aanvullende jaaropleidingen rond seksueel misbruik, kindertherapie, en specifieke trauma-technieken zoals Brainspotting (David Grand) en EMDR hebben mijn kennis en begrip rond trauma verdiept. Generational Brainspotting (Ruby Gibson) bracht een nieuwe kijk op het belang van de voorouders bij trauma, “EMDR en Dissociatieve stoornissen” eveneens de grote complexiteit van complex trauma, de versnellingsbak van Hélène Delucci dan weer de fasering van de therapie bij zware trauma’s, de workshops van Damir Del Monte de complexiteit van de hersenen en het belang van het limbische systeem bij de verwerking en regulatie van trauma … Van 2016 tot 2021 heb ik als erkende fase 1 trainer voor Brainspotting deze methode mee geïntroduceerd in België.

Om het geheel in een breder kader te plaatsen, bestudeer ik heel graag de werken van Alice Bailey en H.P. Blavatsky rond Esoterische psychologie (7 stralen) en Esoterische astrologie en pas ik dit kader ook toe tijdens de sessies voor een extra dimensie bij het duiden van het pad van evolutie van de cliënt.


Bart van Ruiten

Systemisch coach. 
Ik heb meer dan 25 jaar individuen gecoacht bij het invoeren van veranderingsprocessen binnen organisaties.
Deze ervaringen brachten vele inzichten over dynamieken die binnen organisatie – en individuele systemen spelen.

Het systemisch werk van Bert Hellinger was een mooie aanvulling om verder te ontplooien en ik heb hiervoor o.a. opleidingen gevolgd bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen.

Mijn focus in het coachen van individuen en teams ligt dan ook hierop.

Via Bureau Wind ben ik met de kracht van het systemisch paardencoachen in contact gekomen en gebruik ik ook dit om mensen te begeleiden om tot inzichten te komen om zich verder te ontplooien en ontwikkelen.

In 2015 heb ik de opleiding “Brainspotting” gevolgd, waarmee een verdiepingsslag gemaakt kan worden op de blokkades of vastzittende ladingen.

Een nieuwe dimensie werd gegeven aan het geheel door de verkenning van de Esoterische psychologie (7 stralen).

Scroll to Top