Meditatie

Orchid and stones on sand background, top view. Zen concept

Meditatie is het leren van focus houden, éénpuntige gerichtheid. Leren stilstaan en onze aandacht naar binnen richten.  En ons open stellen voor de innerlijke werelden.

Dat maakt ons bewuster van waar we mee bezig zijn, of hoe we geleefd worden en geeft de mogelijkheid om onze aandacht te herrichten … Zo kunnen we ons innerlijke voeden met waardevolle gedachten in plaats van destructieve impulsen bvb ….

Zo creëren we ook meer stilte in onszelf en in die stilte kunnen we in verbinding treden met ons eigen wezen en onze eigen pad ontdekken. En doorheen onze ziel komen we ook in contact met een prachtige innerlijke wereld.

Meditaties in periode van volle maan:

Het wassen van de maan tot haar volle grootte en terug afnemen ervan staat symbool voor een belangrijke kosmische wet: de wet der cycli.
“De ziele-meditatie is ritmisch en cyclisch van aard zoals alles in de kosmos. De ziel ademt en daardoor leeft haar vorm.”
Hoe meer je mediteert en in verbinding gaat met je ziel, hoe meer je zult waarnemen dat er periodes zijn van instroming, van een leven geven en stimuleren, gevolgd door periodes van wegvloeien … dit is onafwendbaar. Deze eb en vloed zien we in één leven maar ook doorheen de verschillende levens. Ben je gericht op je ziel, dan zullen deze cycli zich heel snel opvolgen … soms sta je in het zonlicht en dan weer in het duister … soms ben je heel dienstbaar en dan heb je weer het gevoel niets te bieden te hebben …

Maar als je daar bewust mee omgaat, kom je in een groot vertrouwen en kunnen die deiningen je niet meer raken. Meditatie is de manier om in je eigen kracht te blijven, in je eigen middelpunt en op je eigen ziele-pad.

Ten tijde van de volle maan, bereiken de kosmische energieën onbelemmerd de aarde en zijn dus des te krachtiger. Het is daarom een goed moment om in groep te mediteren en deze energieën mee te verankeren op aarde.  Een vorm van dienstbaarheid voor onze planeet en alles wat leeft.

Meditatie en de innerlijke wereld

Meditatie laat ons toe om in de eerste plaats in een steeds dieper contact te komen met onze eigen ziele-energie, we worden steeds fijngevoeliger. Maar die fijngevoeligheid creëert eveneens een wisselwerking met de energieën van innerlijke meesters, engelen en deva’s, andere  bewustzijnsvormen zoals de planeten, de stralen, … Het laat je toe om kennis te maken met wezens in verschillende sferen.  En elke wisselwerking zal ons stuwen in het proces van ontvouwing van ons eigen bewustzijn.

Scroll to Top