Agenda

Overzicht opleidingen, workshops en meditaties

in beheer van Antepassio en/of gastdocenten

Wekelijks

Wekelijks op maandag van 9u30 tot 10u30

De nadruk ligt op spierspanning- en ontspanning, op ademhaling en op verbetering en herstel van het hele lichaam en de geest:

 

 • Begeleid door Sofie Stokmans .
 • Bijdrage: 12€/u incl BTW (inschrijven per reeks)
 • Elke maandag ochtend
 • Inschrijven via stokmans.sofie@gmail.com of tel +32 477 62 48 83

Wekelijks, meestal op maandag van 17u-18u maar check de data hieronder:

Orchid and stones on sand background, top view. Zen concept

Geplande data:

 • maandag 8/04 van 17 tot 18u;
 • maandag 15/04 van 17 tot 18u;
 • maandag 22/04: de vredesmeditatie wordt vervangen door de Wesak meditatie in het teken Stier op zondag 21/4 van 14-17u met Jan Gyselinck ter plaatse in het centrum (vrije bijdrage-zie verder in agenda)
 • maandag 29/04 van 17 tot 18u;

Wereldvrede meditaties in Kapellen of online via zoom: Elke week wordt een wereldvrede meditatie georganiseerd als dienstbaarheid aan de mensheid om in deze bewogen tijden het hele wereldgebeuren in ons hart op te nemen en zo vanuit onze innerlijk kracht bij te dragen aan een wereld in verbinding, met respect voor al het leven.
Hierdoor vinden we ook de kracht om in ons eigen centrum te blijven en niet meegezogen te worden in de polariteiten of in angst, verwarring en onmacht… maar wel verbonden te blijven met de diepere doelstelling van onze ziel. 

 • Begeleid door Bénédicte Leys.
 • Geen bijdrage
 • Inschrijven via info@antepassio.be
 • Ter plaatse (Aquarius Centre Kapellen) of online; wel even mail of bericht sturen als je ter plaatse wenst te komen
 • Je kan je ook aanmelden om opgenomen te worden in de mailgroep die de zoom-link wekelijks automatisch toegestuurd krijgt – je hoeft je dan niet meer aan te melden maar kan gewoon op de link klikken de dagen dat je kan deelnemen.

April 2024

Zaterdag 13/4 van 10-18u

met “Levi Cosijn Vedische Astroloog, Human Design analist
en
Hilde De Smet, arts, Human Design analist

Welkom in de  wereld van Human Design, waar elke belangrijke levensbeslissing diepgeworteld is in de intelligentie en autoriteit van je lichaam en constitutie. 
In Human Design wordt je essentie ontrafeld als een prachtige, complexe mozaïek van negen energiecentra. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een open hartcentrum, wat de drang kan creëren om zich continu te bewijzen aan anderen. Dit kan leiden tot overmatige inspanningen, een verlangen naar erkenning en het continu najagen van waardering, wat vaak resulteert in handelen vanuit het “niet-zelf”. Handelen vanuit het “niet-zelf” verwijst in Human Design naar het nemen van belangrijke levensbeslissingen die voortkomen uit het verstand – vaak onder druk van externe invloeden en verwachtingen – in plaats vanuit de diepe wijsheid van het zelf (Strategie en Innerlijke Autoriteit). 

Een Generator bijvoorbeeld, één van de vier Types in HD, heeft de natuurlijke energie om dingen te starten en af te maken. Hun natuurlijke strategie is om te reageren met de juiste respons voordat ze handelen. Wanneer ze dit niet doen, leven ze vanuit het “niet-zelf” en zullen ze moeilijk voldoening vinden in het leven. Frustratie is het gevolg. Een ander voorbeeld betreft een Projector die een open emotioneel centrum heeft; zij zijn uiterst gevoelig voor de emoties van anderen. Zonder bewustzijn van deze gevoeligheid kunnen ze deze emoties makkelijk overnemen en ervaren als hun eigen emoties, wat leidt tot innerlijke onrust en verwarring. Als zij zich niet bewust zijn van deze conditionering, leven ze vanuit het “niet-zelf” en kunnen ze bitter worden. 

In deze workshop over de 9 centra in Human Design leer je niet alleen over de open en gedefinieerde centra in jouw individuele chart, maar zul je ook begrijpen hoe het “niet-zelf” zich kan manifesteren in jouw beslissingsproces, en hoe je je daarvan kunt bevrijden. 
Deze workshop biedt niet alleen zelfinzicht; je krijgt ook medische en energetische informatie over de centra, zoals bijvoorbeeld over het milt-centrum, dat te maken heeft met ons lymfatische systeem en immuniteit, en hoe je deze centra kunt versterken en in balans brengen. 
Je zult strategieën leren om jezelf te beschermen tegen ongewenste invloeden en conditionering van buitenaf, zodat je bevrijd kunt worden van beperkende patronen en kunt handelen en leven vanuit wie je werkelijk bent. 

Welkom op deze betekenisvolle ontdekkingstocht. We zijn enthousiast om samen de subtiele, krachtige nuances van jouw centra te verkennen en je te ondersteunen bij het omarmen van je ware, authentieke zelf.

Zondag 21/4 van 14-17u

Ik zie en wanneer het oog geopend is, is alles verlicht

Er zijn drie grote feesten in de volle maan vieringen: Ram – Stier (of WESAK) – Tweelingen:
een aaneengeschakelde instroming van energieën die het menselijk bewustzijn beïnvloeden. Pasen of het feest van de verrezen Christus, wordt gevolgd door Wesak of het feest van de Boeddha. En deze twee worden verweven met de energie van intelligentie in de mensheid bij Tweelingen.

De Boeddha werkt binnen het planetaire leven als de geestelijke tussenpersoon tussen het hogere planetaire centrum Shamballa (waar de Wil van God gekend wordt) en de Geestelijke Hiërarchie of het hart centrum van de planeet. Hij vertegenwoordigt de wijsheid van God en duidt de Goddelijke doelstellingen.
Tijdens het WESAK feest geeft hij via de Christus en de Hiërarchie het Licht van Wijsheid aan de mensheid.

En wat heeft de mensheid nu meer nodig dan het Licht van Wijsheid?
Iedereen is van harte welkom.

Mei 2024

Zaterdag 11/5 van 10-18u

Met “Levi Cosijn Vedische Astroloog, Human Design analist

Human Design (HD) is een metafysisch onderzoekssysteem dat een synthese biedt van diverse oude wijsheden, waaronder de Chinese I TJING, Astrologie, de Kabbalah, en het Hindu Chakra systeem. Maar wat dit systeem echt bijzonder maakt, is de integratie van hedendaagse inzichten en wetenschappelijke kennis. HD biedt een empirisch raamwerk om te experimenteren en diepgaand zelfinzicht te verkrijgen. Benieuwd naar wat jou uniek maakt? HD onthult niet alleen jouw uniciteit, maar reikt ook strategieën aan voor effectievere keuzes, leidend tot meer rust, voldoening, succes, of verrassing – afhankelijk van jouw specifieke type. 

Waarom Human Design? Wat maakt het zo uniek?
Human Design gaat verder dan conventionele zelfontdekkingssystemen. Het biedt:

 • Diepgaand Zelfinzicht: Leer jouw unieke persoonlijkheid kennen door inzicht te krijgen in jouw Type, Strategie, Innerlijke Autoriteit, en Profiel.
 • Praktische Toepasbaarheid: Ontvang concrete strategieën om effectievere keuzes te maken in alle aspecten van het leven.
 • Verrijkte Relaties: Begrijp de dynamieken tussen verschillende Types en verbeter je interacties met anderen.
 • Kinderen en Opvoeding: Ontdek hoe Human Design ouders kan helpen hun kinderen beter te begrijpen en te ondersteunen.

 Cruciale Concepten: Zelf en Niet-Zelf, Conditioneren en Deconditioneren
Een essentieel aspect van Human Design is het begrijpen van ‘het Zelf’ en ‘het Niet-Zelf’. HD leert dat een mens keuzes kan maken vanuit het Zelf of het Niet-Zelf. Dit klinkt eenvoudig, maar de implicaties zijn diepgaand. Het hoofd en het denkproces zijn volgens HD niet bedoeld om besluiten te nemen. Tijdens de workshop zullen we deze concepten grondig toelichten en ontdekken hoe keuzes gemaakt vanuit het Zelf leiden tot meer alignment en vreugde.
Een ander sleutelbegrip is conditioneren en deconditioneren. Human Design stelt dat we allemaal zijn beïnvloed door externe invloeden en verwachtingen, wat leidt tot conditionering. Deconditioneren betekent het loslaten van deze externe invloeden om terug te keren naar ons authentieke Zelf. Tijdens de workshop verkennen we samen hoe je kunt deconditioneren en bewegen naar een leven dat meer in lijn is met jouw ware aard. 

Elementen die worden behandeld:

 • Verschillende Typen: Ontdek jouw essentie als Manifestor, Generator, Projector, of Reflector en begrijp de unieke eigenschappen en strategieën die bij jouw type horen.
 • Strategieën en Innerlijke Autoriteiten: Leer hoe je beslissingen kunt nemen die in lijn zijn met jouw authentieke zelf, gebaseerd op jouw specifieke strategie en innerlijke autoriteit.
 • Profielen: Ontdek meer over jouw Profiel en hoe dit jouw persoonlijkheid en levenservaring beïnvloedt
 • Single, Split, Triple, Quadruple Split Definitions: Verdiep je in de complexiteit van verschillende definitiepatronen en begrijp hoe deze jouw interacties met anderen beïnvloeden.
 • Kanalen: Ontgrendel de betekenis van de energiekanalen die jouw levenspad vormgeven.

 In deze workshop zullen we toetsen aan de meeste van deze concepten, met een speciale focus op de verschillende Typen, Strategieën en Innerlijke Autoriteiten. We zullen ook de basisconcepten van het Zelf en Niet-Zelf, conditioneren en deconditioneren duidelijk toelichten. Bovendien zullen de Rave charts van de deelnemers worden geanalyseerd voor een dieper begrip. 
De workshop is praktijkgericht en interactief, waarbij jouw persoonlijke kaarten worden geanalyseerd voor direct inzicht. Geen voorkennis van astrologie of Human Design is vereist; deze workshop is toegankelijk voor beginners.
Een begrip van Human Design biedt niet alleen een positieve wending aan jouw leven maar verrijkt ook de relaties met de mensen om je heen. Voor ouders is dit een bijzondere kans om inzicht te krijgen in het unieke pad van hun kinderen.

 

Zaterdag 18/05 van 10-13u – Dag 1 van 2

constellation, capricorn, aquarius-3596289.jpg

Zoals jullie weten is onze zon na 2000/2500 jaar “Vissentijdperk” overgegaan naar het “Watermantijdperk”.
Deze overgang heeft een grote invloed op al het leven op onze planeet, en zeker op de mensheid als geheel en onszelf als individu.
Wat betekent deze overgang voor de aarde? Welke invloeden zijn er nu? Welke veranderingen brengen ze voor de mensheid en welke veranderingen in mijn leven?
We gaan hier 2 zaterdag voormiddagen dieper op in via toelichting en meditatie.
Momenten van groepsmeditatie zijn heel helend en vergroten onze draagkracht voor de energieën.  Begrijpen wat er gebeurt, helpt ons dan weer om ons over te geven aan de veranderingen in ons leven.:

 • begeleid door Bénédicte Leys (Antepassio).
 • 2 zaterdag voormiddagen: 18/05 – 15/06/2024
 • Bijdrage: 120,- Euro incl BTW (vr 2 bijeenkomsten), 
 • Inschrijven via info@antepassio.be

24-25-26 mei (vrij-zat-zon) van 10-16u30

Beautiful seascape.Samenwerken met Natuurwezens, Engelen en Mediumschap: We onderzoeken en ondernemen acties om in contact te komen met de NatuurwezensEngelenwezens en Mediumschap.
We exploreren onze eigen mediamieke vermogens via helder voelen, helder zien, helder horen en helder weten.
We verdiepen ons doorheen meditaties en mediamieke oefeningen om in contact te komen met de Natuurwezen, Engelen en de Aartsengelen.

Je ontdekt jouw mediamieke en intuïtieve vermogens en maakt er een sterke verbinding mee. Het aanspreken van je intuïtieve vermogens en daarmee leren werken zal je veel meer inzicht geven in jezelf en de wereld om je heen. Iedereen wordt met bepaalde mediamieke en intuïtieve gaven geboren. Maar tijdens je leven worden deze kwaliteiten zelden gestimuleerd. Je intuïtie geeft je echter allerlei waardevolle boodschappen.
Wanneer we leren naar onze intuïtie te luisteren, ervaren we een verrijking van ons leven en bovendien functioneren we als mens veel beter.

We komen tevens met de Natuurwezens en Engelen tot diepe innerlijke contacten om zo een zuiver instrument te worden waardoor therapie met hun Licht mogelijk wordt.
We komen aan de hand van kleur, klank, innerlijke afstemmingen en meditaties dichter in de praktijkervaring van hun Licht.

Engelen zijn wezens van puur licht en mededogen.
Ze staan ons altijd nabij en hun Licht voedt en tilt ons op naar onze eigen goddelijke essentie.
Ze vervullen ons leven met Liefde, Harmonie en Schoonheid.
Het allermooiste is dat we steeds meer gaan zien hoe we zelf goddelijk zijn.

Juni 2024

Vrijdag 7/6 van 9u30-15u30

Welkom bij onze mini retreat, een boeiende innerlijke reis naar meer verbinding met jezelf.

Als gepassioneerde therapeuten hebben we een unieke ervaringsdag samengesteld, opgebouwd uit stiltemomenten, mindfulness – en meditatie oefeningen, focusing, gaze spotting, tapping en zelfmassagetechnieken, liefdevol ontworpen om je ziel te voeden en jezelf te omarmen.

Zondag 9/6 van 14-17u

“Ik herken mijn ander zelf en in het tanen van dat zelf, groei en gloei ik

Er zijn drie grote feesten in de volle maan vieringen: Ram – Stier (of WESAK) – Tweelingen:
een aaneengeschakelde instroming van energieën die het menselijk bewustzijn beïnvloeden. Pasen of het feest van de verrezen Christus, wordt gevolgd door Wesak of het feest van de Boeddha. En deze twee worden verweven met de energie van intelligentie in de mensheid bij Tweelingen.

Tijdens dit Feest van de Christus bereikt de Liefde van God (de geestelijke essentie van het zonnevuur) haar hoogste punt van uitdrukking. Dit gebeurt dmv de geestelijke Hiërarchie, zij die het pad van verlichting zijn voorgegaan.
Het is het feest van de mensheid die tot Eenheid en tot begrip van haar eigen Goddelijkheid tracht te komen. Daarom staat het ook bekend als het Feest van Goede Wil. En de nadruk ligt zeker op Juiste menselijke relaties.

En wat heeft de mensheid nu meer nodig dan een juist begrip van Juiste menselijke relaties? Iedereen is van harte welkom.

Zaterdag 15 juni van 10-13u – Dag 2 van 2

constellation, capricorn, aquarius-3596289.jpg

Zoals jullie weten is onze zon na 2000/2500 jaar “Vissentijdperk” overgegaan naar het “Watermantijdperk”.
Deze overgang heeft een grote invloed op al het leven op onze planeet, en zeker op de mensheid als geheel en onszelf als individu.
Wat betekent deze overgang voor de aarde? Welke invloeden zijn er nu? Welke veranderingen brengen ze voor de mensheid en welke veranderingen in mijn leven?
We gaan hier 2 zaterdag voormiddagen dieper op in via toelichting en meditatie.
Momenten van groepsmeditatie zijn heel helend en vergroten onze draagkracht voor de energieën.  Begrijpen wat er gebeurt, helpt ons dan weer om ons over te geven aan de veranderingen in ons leven.:

 • begeleid door Bénédicte Leys (Antepassio).
 • 2 zaterdag voormiddagen: 18/05 – 15/06/2024

Zaterdag 22/6 van 10-16u

Deze introductiedag wil je laten kennismaking met de leer van de 7 stralen zoals weergegeven in de boeken van Alice Bailey en H.P. Blavatsky. Hoe beïnvloeden de 7 stralen ons leven en dat van onze cliënten? Hoe beïnvloedt de weg van onze ziel ons leven? Hoe kan de leer van de 7 stralen ons helpen inzicht te krijgen over de gebeurtenissen in ons leven en/of over onze ontwikkeling in bewustzijn? Wat voor waarde heeft de kennis van de 7 stralen?

De moderne psychologie onderzoekt de menselijke persoonlijkheid via de objectieve wereld van waarneembare verschijnselen en vormen. Naast deze exoterische psychologie kan de wetenschap van de esoterische psychologie worden geplaatst. Esoterisch staat voor de innerlijke wereld die voor het oog onzichtbaar is. De esoterische psychologie bestudeert de aard van de ziel in de vormen, en de onzichtbare subjectieve energieën en krachten achter de zichtbare objectieve wereld van de vormen.

Na deze introductiedag kan je beter evalueren of je een verdere verdieping wenst in deze leer. Aan de orde komen o.a.: van waar de Esoterische psychologie? … Het Doel – het plan – De visie en dienst … De 7 stralen : kort overzicht … Wat voor waarde heeft de kennis van de 7 stralen …  Hoe werken de 7 stralen in de mens …  Voorbeelden uit de therapie … Enz..

Juli 2024

Zaterdag 20/07 van 10-13u:

flower, lotus, summer-2514519.jpgWat mag je verwachten? Doorheen toelichting en meditatie verkennen we vragen als : Wat is de Ziel, Hoe herken ik mijn Ziel en zielenpad, Wat is de Zonne-engel, Hoe zie of voel ik het licht van de Ziel, Hoe helpt meditatie mij hierbij en hoe belangrijk is meditatie? ….
Deze workshop kan je zien als een introductie rond het thema van de Ziel.

 • begeleid door Bénédicte Leys
 • Bijdrage: 60,- Euro incl BTW (inclusief water, thee)
 • Inschrijven via info@antepassio.be
 • Ter plaatse in het Aquarius Centre of online via zoom

Zondag 28/07 van 10-17u30u:

Wat mag je verwachten? Je bent welkom op deze dag waarbij je jezelf in de watten mag leggen via creatief tekenen en schilderen, yoga, zelfreflectie en meditatie. Het centrale thema is compassie wat het vermogen is om op een vriendelijke manier aanwezig te zijn en open te staan voor zowel de goede als slechte kanten van jezelf en anderen. Het is onvoorwaardelijk en zonder oordeel, zodat we uiteindelijk mogen ont-moeten.

Op deze dag zullen er twee accentpunten zijn: Yoga onderscheidt zich van andere bewegingsvormen omdat het juist niet focust op competitie. Er is geen moeten. Een fundamentele kernwaarde is dat we leren ervaren wat de grenzen van ons lichaam zijn en dit accepteren. Dat we ons veilig kunnen voelen zelfs wanneer het oncomfortabel is. Het is een mooie gelegenheid om jezelf een momentje van kracht, balans en voornamelijk rust te gunnen. Het doel is dat we bewegen op het ritme van de ademhaling waardoor uiteindelijk zowel fysieke als mentale rust wordt gecreëerd. Yoga is niet enkel een work-out, maar voornamelijk een work-in.
Intuïtief schilderen is een vorm van expressie waarbij men zichzelf leert kennen door zich los te koppelen van het denken. Je gaat als het ware op een innerlijke ontdekkingsreis en gebruikt verf of andere materialen als medium. Hierbij staat dan ook eerder de ervaring centraal dan het uiteindelijke resultaat. 

Wie zijn wij?
Emma
is studente aan de UGent en heeft een liefde voor kunst en creatieve bezigheden. In haar vrije tijd geeft ze pianoles en volgt daarnaast zelf les aan de kunstacademie. Haar voorkeur gaat uit naar intuïtief schilderen of tekenen. In deze vorm van expressie wordt er niets meer verwacht dan enkel jezelf te zijn. Alles mag en alles kan. 
Helena is masterstudente klinische psychologie aan de UGent. Van kinds af is ze gepassioneerd door yoga. Daarom heeft Helena in 2019 een Yoga Teacher Training (500 uren) gevolgd in de Vinyasa en Yin yoga en dit bij de bron, namelijk in Rishikesh, India. Ter uitbreiding van haar kennis heeft ze hierop aanvullend een tweede training gevolgd in de Hatha yoga in Bali (200 uren) en voltooid in 2022.

 • begeleid door Emma en Helena Gyselinck
 • Bijdrage: 65,- Euro incl BTW (inclusief water, thee, koffie en soep)
 • Inschrijven via helenagyselinck@hotmail.com
 • voor wie met de trein komt : station Kapellen – na afspraak kan je opgehaald worden (Aquarius Centre is op 5km van het station)
 • Max 12 personen
Scroll to Top